Chihuahuan Nemo

Publicerad 2012-02-29 11:22:13 i Djur,Nemofotografering igår kväll. Har hur mycket söta bilder som helst på den här lilla Chihuahuan. Så otroligt svårt att välja vilka man ska lägga upp! Hur väljer man ut favoriter när alla bilder är charmiga på någon vis?!


* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- Sigma 17-70mm f2,8 Macro
- Elinchrome D-lite 4it m. Softbox + Reflexskärm Silver

the visit

Publicerad 2012-02-28 09:30:02 i Porträtt,Sofie var på besök hos mig i helgen och då passade vi på att ta lite nya profilbilder till henne, som alltid blev de skitsnygga och även hon vart nöjd. Varje gång vi fotar känns det som att jag får en ny favorit, älskar den till vänster. :)

* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- Sigma 17-70mm f2,8 Macro
- Elinchrome D-lite 4it m. Softbox + Reflexskärm Silver

Halvtid!

Publicerad 2012-02-27 16:52:03 i Självporträtt,
I helgen gick vi in i vecka 20 (graviditetsvecka 21) så nu är det bara halva tiden kvar! Tiden har sprungit förbi och de sista månaderna kommer ju inte att sakta ner, bara 4 ½ månad kvar. Nu när magen blivit större var jag tvungen att föreviga den, kommer givetvis att göra det med jämna mellanrum. Kommer att komma en ny kategori här på bloggen, Gravid-fotografering, där min egen mage kommer att hamna men även andras. :)


* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- 50mm F/1,8
- Elinchrome D-lite 4it m. Softbox
- Självutlösare

Tidslinje - 2009/2010/2011 - Porträtt

Publicerad 2012-02-23 11:36:02 i Porträtt,

De senaste dagarna har jag sysselsatt mig med att bland annat gå igenom arkivet med bilder, meningen med det var att jag skulle hitta tavelmotiv. Istället för att leta tavelmotiv fastnade jag med att titta på porträtt jag tagit så nu har jag satt ihop en liten tidslinje med porträtt... De första från 2009 & 2010 fick sig en ny retushering ;)

Här fotade jag med min Nikon D60 och visste inget om någonting. ;)


Fotograferade fortfarande med min lille Nikon D60 (som för övrigt är en väldigt bra kamera att börja med), hade här köpt min första reflexskärm. Hade börjat få lite kött på benen om vad ISO, bländare & slutartider hade för funktioner.


Kamera Nikon D60 & reflexskärm. Experimenterade fortfarande mycket med inställningar och ljus, många bilder var över- och underexponerade, men det är väl så att man lär sig av sina misstag. Lyckades rädda några bilder från denna fotografering mitt i solljuset iallafall. ;)


Nu blev jag med Nikon D300s! Jag kände att jag krävde mer av min kamera än vad min gamla Nikon D60 kunde erbjuda. Pusslet med ISO, bländare & slutartider började att bli färdigt i mitt huvud och eftersom jag lekt med reflexskärmarna fram till nu började jag också förstå hur de skulle användas, ge lite mer ljus, ta bort skuggor och ge en fin glans i ögonen. :)


Jag började ställa mer krav på mina modeller. (Det har jag nog skolfotograferingen att tacka för) Jag började ta för mig, vågade gå fram för att fixa till, visa hur jag ville ha dom, Jag vart mer bekväm bakom kameran.

Under 2011 köpte jag fler objektiv, jag ville komma ner lite i bländartalen. Personligen gillar jag att fota porträtt med 50mm f/1,8. Den ger skärpa och jag gillar när bakgrunden blir sådär suddig.

Oj, vad klurigt det blev att skriva något såhär längre ner. ;)


Under slutet på året införskaffades en studio att leka i. Mer experimenterande i den väntas 2012. :)


2012 kommer jag att fortsätta experimentera med ljuset. Ser fram emot fler plåtningar utomhus nu när våren kommer, fler modeller & tema fotograferingar. Eftersom jag ska ha barn i sommar hoppas jag på att fotografera lite bebisar i år också.. Så vet ni någon som snart ska ha barn eller precis fått så hör gärna av er. :)

Egna motiv klär snart husets väggar

Publicerad 2012-02-21 15:01:20 i Allmänt,

Ny fotoskrivare = nya (egna) motiv i tavelramarna här hemma! Jag vet inte hur mycket bilder jag har på datorn som bara ligger där. Många är jag jätte nöjd med och det är så tråkigt när de inte används till något/ingen annan får se dom. I helgen var jag och sambon inne i stan och köpte en ordentlig fotoskrivare så nu ska jag ta och skriva ut några favoriter som kommer att hängas upp i huset! Roligt att se sina egna bilder i utskrift. :)

you need me and I need you

Publicerad 2012-02-13 15:36:41 i Djur,Var på promenad med kameran i det underbara vädret idag. Vi tog en sväng bort till hästarna som såg ut att stormtrivas i solen. Hästen ovan är min lilla haflinger Anita, behöver bara titta på henne så börjar jag att le, hon är ett nyfiket litet charmtroll som inte har svårt att fånga mattes uppmärksamhet.

* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- Sigma 17-70mm f2,8 Macro

starting from zero, got nothing to lose

Publicerad 2012-02-09 12:50:34 i Porträtt,Sofie i studion för en månad sedan, när vi hade våran mua Emelie Heikkinen ute också. En riktigt rolig dag tillsammans med tjejerna och kameran. Sofie har blivit en sån himla bra modell, precis som med Tina (min kusin som ofta ställer upp och blir fotograferad) börjar allt kännas så naturligt när vi fotograferar. Hon vet precis vad jag vill ha och hon har inga problem att röra sig fritt under fotograferingen. När det är så enkelt blir det lite roligare när vi kan koncentrera oss på att hitta nya miljöer och olika teman. :)

* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- Sigma 17-70mm f2,8 Macro
- Elinchrome D-lite 4it m. Softbox x2st

She doesn´t mind

Publicerad 2012-02-06 14:18:17 i Porträtt,För exakt en månad sedan var vi ute vid vackra Mauritzbergsslott och fotograferade ute i kylan, eller kallt var det iallafall för Sofie som fick modella i linne. Nu får det gärna bli lite varmare så att man orkar vara ute och plåta i de gröna miljöerna igen! :)

* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- Sigma 17-70mm f2,8 Macro

Busiga Oliwer

Publicerad 2012-02-01 11:44:05 i Porträtt,Här har det varit tyst ett tag nu. Jag har inte haft ork eller lust att spendera tid framför datorn mer än nödvändigt då jag mått så himla dåligt. Anledningen för er som inte vet är att vi väntar en liten bebis. :)

Herrn ovan är iallafall busiga Oliwer som jag fick äran att fotografera strax innan jul. En nyfiken kille med spring i benen men trots det blev det några bilder till mamma & pappa.* * *
Utrustning som användes vid denna fotografering

- Nikon D300s 
- 50mm F/1,8
- Elinchrome D-lite 4it m. Softbox

Nittonhundraåttioåtta den femte februari föddes jag i Norrköping, och det är där jag fortfarande befinner mig, typ. Jag bor ihop med min sambo i ett rött litet hus på landet tillsammans med våran lille son som föddes maj 2012. Vi har även en hel del pälsbollar som tillhör familjen..katter, hundar, hästar & några höns. Så ja, jag går aldrig sysslolös. Jag har en stor kärlek till fotografering och driver sedan sommaren 2011 mitt egna lilla hobbyföretag som fotograf.


Hemsida
Facebook
Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Prenumerera och dela